Eenmalige projecten

2022

Reparatie scootmobiel

De Stichting heeft de reparatie van een scootmobiel betaald voor een oudere dame op verzoek van Sociaal werk Oldambt

2021

Koelkast voor gezin Beerta

In het najaar van 2021 hebben wij voor een gezin met twee opgroeiende kinderen een nieuwe koelvriescombinatie gekocht. Zij hadden de financiële ruimte niet om hun versleten koelkast te vervangen.

2021

Verzekering uitzoeken

Iemand werd een autoverzekering geweigerd vanwege een bijzondere privé situatie, De Stichting Amets heeft uitgezocht hoe en waar de auto wel goed verzekerd kan worden.

2021

Basisschool Drieborg/Bad Nieuweschans

Sinds voorjaar 2021 kan de directie van de basisschool ons om hulp vragen voor noodzakelijke aanschaffingen voor de school en/of de leerlingen.
April 2021: Fietsje gekocht voor een kind dat als enige in zijn omgeving geen fiets had.

2021

Club jas

Een sportteam kon een jas bestellen met een club logo. Een dame beschikte op dat moment niet over de financiële middelen. Wij hebben de jas voor haar betaald.

2021

Fietsroute

Voor een demente heer die in een verpleeghuis woont hebben wij voor een bewegingstrainer een film van een fietsroute in een stad waar hij vroeger woonde laten maken. Meneer beweegt en herkent nog een aantal dingen uit zijn verleden. De Stichting Amets heeft kosten van de opname op zich genomen.

2020

Remigreren naar Australië

Een heer op leeftijd die het grootste deel van zijn leven in Australië had gewoond en gewerkt wilde terug naar het land waar zijn kinderen en familie nog wonen. Wij hebben samen met hem alle documenten uitgezocht en ingevuld. In het begin van de Coronapandemie hebben wij hem nog op een van de laatste vluchten weten te plaatsen. Daarna hebben wij de gemeente en andere instanties van zijn permanente vertrek op de hoogte gesteld ( wij waren hiertoe gemachtigd via een notariële akte) en hebben zijn bezittingen laten inpakken en verschepen.

2019

Huurtoeslag en belastingopgave

Een mevrouw kwam na verhuizing in een nieuwe situatie terecht en de stichting Amets heeft haar geholpen met het invullen van de huurtoeslag aanvraag. Ook hebben wij haar geholpen bij haar belastingopgave .

2019

Ziekenhuis

Na een val kwam een alleenstaande man met ernstig rugletsel in het ziekenhuis terecht. Na de opname en operaties moest hij revalideren in Beatrix Oord. Wij hebben allerlei zaken voor hem geregeld. Zo zijn wij o.a. bij de gesprekken geweest die hij met de artsen had (samen hoor je meer). Iemand gevonden die zijn bewassing verzorgde en kleine aankopen. Voordat hij weer naar huis kon hebben wij de noodzakelijke aanvragen voor hem gedaan onder andere bij de gemeente.

2019

Stapelaar

De stapelaar van de Voedselbank Oldambt moest gekeurd worden en er moesten kleine reparaties uitgevoerd worden. Wij hebben een gerenommeerd bedrijf de opdracht hiervoor gegeven en dit bedrijf heeft de Stichting Amets onder de kostprijs gefactureerd. .