Eenmalige projecten

 

 

 

 2023 

Voor een jongen die op ca 6 km van zijn basisschool woont hebben wij een tweedehands fiets geregeld. Voor zijn moeder en kleine broertje hebben we ook een fiets met kinderzitje en fietstassen voor de voetjes gekocht.

 

2023 

Op verzoek van Sociaal Werk Oldambt hebben wij een energiezuinige koelvriescombinatie gekocht voor een 53-jarige vrouw die door de energiecrisis in de problemen is gekomen.

Deze vrouw doet heel veel vrijwilligerswerk o.a. in het wijkrestaurant en op de Appelhof en verdient het om zelf ook eens geholpen te worden.

Tevens kregen wij het verzoek om hulp voor een jong stel dat “dankzij” een bewindvoerder uit Amsterdam in verdere financiële problemen was gekomen. De dringend noodzakelijke wasmachine hebben wij voor ze aangeschaft.

 

2023 

W. is muzikant en leeft van de bijstand. Hij komt 1 x in de twee weken met zijn gitaar pro deo zingen in de Boschpoort voor een wisselende groep van ca 10 personen in leeftijd variërend van 40 tot 90 jaar, van mensen met een psychiatrische, of verstandelijke beperking, dementerenden, tot “gewone” mensen. Samen zingen ze liedjes uit de jaren 50, 60, 70. Ze hebben het enorm gezellig. 

Aangezien zijn kapotte gitaar niet gerepareerd kon worden heeft W. op onze kosten een gitaar en schouderband gekocht op Marktplaats. W. kan weer mensen blij maken. 

 

 

 

2023

Gebruikte fiets gekocht voor een heer, Sociaal werk Oldambt kwam met dit verzoek bij ons.

Begeleidster Sociaalwerk schreef; Gisteren kwam ik de “meneer” tegen op zijn fiets in Winschoten. Grote smile op zijn gezicht. Prachtig hè?

 

2022

ID-Kaart

Op verzoek van een jongerenwerker van Sociaalwerk Oldambt hebben wij de kosten van een ID-kaart voor een 17-jarige op ons genomen.

2022

Elektrisch verwarmde vloermatten

Wij hebben 25 elektrisch verwarmde vloermatten aangeschaft die door Sociaalwerk Oldambt worden verdeeld onder oudere bewoners. Bij warme voeten kan de thermostaat een graadje lager.

2022

Wasmachine

Gemeente Oldambt heeft de witgoedregeling afgeschaft. Sociaalwerk Oldambt heeft ons gevraagd een wasmachine te kopen voor een oudere dame. Wij hebben een nieuwe energievriendelijke wasmachine gekocht en laten plaatsen.

2021

Koelkast voor gezin Beerta

In het najaar van 2021 hebben wij voor een gezin met twee opgroeiende kinderen een nieuwe koelvriescombinatie gekocht. Zij hadden de financiële ruimte niet om hun versleten koelkast te vervangen.

2021

Verzekering uitzoeken

Iemand werd een autoverzekering geweigerd vanwege een bijzondere privé situatie, De Stichting Amets heeft uitgezocht hoe en waar de auto wel goed verzekerd kan worden.

2021

Basisschool Drieborg/Bad Nieuweschans

Sinds voorjaar 2021 kan de directie van de basisschool ons om hulp vragen voor noodzakelijke aanschaffingen voor de school en/of de leerlingen.
April 2021: Fietsje gekocht voor een kind dat als enige in zijn omgeving geen fiets had.

2021

Club jas

Een sportteam kon een jas bestellen met een club logo. Een dame beschikte op dat moment niet over de financiële middelen. Wij hebben de jas voor haar betaald.

2021

Fietsroute

Voor een demente heer die in een verpleeghuis woont hebben wij voor een bewegingstrainer een film van een fietsroute in een stad waar hij vroeger woonde laten maken. Meneer beweegt en herkent nog een aantal dingen uit zijn verleden. De Stichting Amets heeft kosten van de opname op zich genomen.

2020

Remigreren naar Australië

Een heer op leeftijd die het grootste deel van zijn leven in Australië had gewoond en gewerkt wilde terug naar het land waar zijn kinderen en familie nog wonen. Wij hebben samen met hem alle documenten uitgezocht en ingevuld. In het begin van de Coronapandemie hebben wij hem nog op een van de laatste vluchten weten te plaatsen. Daarna hebben wij de gemeente en andere instanties van zijn permanente vertrek op de hoogte gesteld ( wij waren hiertoe gemachtigd via een notariële akte) en hebben zijn bezittingen laten inpakken en verschepen.

2019

Huurtoeslag en belastingopgave

Een mevrouw kwam na verhuizing in een nieuwe situatie terecht en de stichting Amets heeft haar geholpen met het invullen van de huurtoeslag aanvraag. Ook hebben wij haar geholpen bij haar belastingopgave .

2019

Ziekenhuis

Na een val kwam een alleenstaande man met ernstig rugletsel in het ziekenhuis terecht. Na de opname en operaties moest hij revalideren in Beatrix Oord. Wij hebben allerlei zaken voor hem geregeld. Zo zijn wij o.a. bij de gesprekken geweest die hij met de artsen had (samen hoor je meer). Iemand gevonden die zijn bewassing verzorgde en kleine aankopen. Voordat hij weer naar huis kon hebben wij de noodzakelijke aanvragen voor hem gedaan onder andere bij de gemeente.

2019

Stapelaar

De stapelaar van de Voedselbank Oldambt moest gekeurd worden en er moesten kleine reparaties uitgevoerd worden. Wij hebben een gerenommeerd bedrijf de opdracht hiervoor gegeven en dit bedrijf heeft de Stichting Amets onder de kostprijs gefactureerd. .